zaterdag 29 september 2012

Jacob ²

Nu we goed op dreef zijn gekomen, maken we direct de super broek Jacob nog een keer! Mijn zoon is trouwens super tevreden met zijn nieuwe broeken, waar hij veel complimenten mee krijgt: iedereen gelukkig zo !

Hij wou zelfs nog eens poseren deze middag, toen we een uitstapje maakten in Gent.

En passant, ontdekte ik dit super gezellige winkeltje in Gent 'FATIMA', waar een super vriendelijke dame gezellig aan het naaien was!
Daar vond ik dit stofje en plotsklaps had ik ideeën zat van al de mooie spullen die ik daarmee kan maken!




Ik keer daar tevreden terug, om dan eens op mijn gemak alleen (lees: zonder 2 kids en een man die allemaal denken: wanneer gaan we naar huis??) alles grondig te bekijken...
.....serieus de moeite waard !




dinsdag 25 september 2012

Gemaakt op Maakdag !

Wat een dag! Wat een dag!

Alleen al voor de sfeer zou je absoluut moeten deelnemen aan de 'Maakdag' (www.maakdag.be): lange rijen tafels vol machines, gezellig geklets bij een verwenkoffie met gebak en dat middenin het prachtige museum 'Miat', te midden van oude weefgetouwen!

Alsof dat nog niet genoeg was, kregen we daar bovenop zeer interessante workshops voorgeschoteld, waar een mens alleen maar super vrolijk van naar huis kan gaan!

Een dikke pluim dus voor Sharon (alias Mamasha http://madebymamasha.blogspot.be) en co voor de organisatie, uitleg en de verwennerijen!

Dit heb ik gemaakt op de 'Maakdag': een blitse broek voor Charlie (dé bekende Jacob broek, ook van mamasha www.zonen09.com )! Die zal ik nu onmiddellijk herkennen aan de benen!
(euhum, alleen nog inleggen :-))

Dan was er ook nog de professionele uitleg over patroontekenen, want heden ten dage zijn we zodanig verwend met allerlei kant-en-klare patronen dat we op den duur zouden durven vergeten hoe een mensenlichaam in elkaar steekt en vooral hoe we passende rokken kunnen maken van A tot Z.

Kortom de 'Maakdag' heeft mij enorm gesmaakt !






't Is hierbij dus bewezen: de 'Jacob-broek' is duidelijk klim- en zwierbestendig :-)


Patroontekenen: vooral goed nadenken en rekenen! Auch!


zaterdag 22 september 2012

Rolls Royce !

Yes Yes Yes !

Na lang treuzelen, heb ik mezelf toch maar verwend en wow, ik ben nu de trotse eigenaar van de 'Rolls Royce' van de overlocks (dixit verkoper), maar effectief, dat machientje loopt super zacht en vlotjes !
Dat gaat hier nogal vooruit gaan zulle !

Verzoeknummers voor rokjes, broekjes, zakjes allerhande: ik ben er klaar voor !

Me so happy !


maandag 17 september 2012

Multiplicity

Nog een paar dagen en de herfst is er weer !

Ik vond nog dit passend stofje in mijn kast! Perfect winters kleurtje én opgevrolijkt met een felgekleurde boord en paspelband!

Twee kleutertjes van 3 jaar kunnen alvast hip de herfst tegemoet !


zondag 9 september 2012

OMG !

Bij wijlen geraak ik eens gefrustreerd tijdens het naaien, mijn machine doet af en toe niet wat IK wil !

Tot Emma wel gevat antwoordde toen ik tegen mijn machine riep: 'arggg, ik ga je buiten zetten hé!', zei Emma: 'mama, je kan toch ook gewoon buiten naaien hé!'

Na een afkoelperiode, moest ik wel heel hard lachen toen ik weer achter mijn machine kroop, mijn huisgenoten hebben blijkbaar gevoel voor humor !

Frustratie weg, hello glimlach !!!





maandag 3 september 2012

School is cool !

Opeens zei Emma gisterenmiddag: 'zeg, mama, ik zou wel graag morgen met een nieuw rokje naar school willen gaan!' .... Ikke:  'Euhhhh??' ... okay dan maar?
Ik dacht: een simpel rokje, geen tralalaatjes, A-lijn met een rekker vanboven:
easy :-)

Ware het niet dat ik tijdens mijn denkproces opeens veel ideeën kreeg toen ik naar het stofje zat te staren, dus heb ik er maar een plooi ingestoken à la mme ZsaZsa (http://madamezsazsa.blogspot.be), maar ook nog zakklepjes toegevoegd, zelf nog knopjes gemaakt, paspel onderaan en een rekker vanbinnen voor op den groei, en zo was het middernacht tegen dat ik klaar was, maar het resultaat mag er zijn!

Dus mijn 2 kinderen vanmorgen fier naar school met elk iets aan door mezelf gemaakt!
Me happy :-)))