woensdag 11 juli 2012

Pre-birthday celebration

Ik heb mij vanavond weer eens in de keuken afgezonderd voor het maken van één van mijn lievelingstaarten: Italiaanse hazelnotentaart! Een aangenaam overblijfsel van Italiaanse kooklessen een paar jaar geleden.
Misschien moeilijk om je er iets bij voor te stellen -en al helemaal jammer dat je de overheerlijke geur in mijn keuken nu niet kan opsnuiven- maar ik garandeer je: delicious.

Just try it:

Nodig:
-200 gr (vb Napolitaanse) hazelnoten
-5 eieren
-175 gr rietsuiker
-100 gr gesmolten boter
-1 kl vanille-essence
-springvorm; bakpapier; schaar en extra boter voor het betere knip- en plakwerk

Zo doe je het perfect:
-maal de hazelnoten zo fijn mogelijk, echt fijn, met de mixer ofzo (wordt dit te nat, ev even drogen: strooi ze uit op de bakplaat en laat 10 min drogen in de oven op 75°)
-splits de eieren
-voeg de suiker toe aan de eigelen en mix 'ruban' (tot het een dik wit lint vormt)
-doe nu beetje bij beetje de boter erbij, de hazelnoten en vanille-essence
-klop de eiwitten stijf en doe in 4 keer bij de dikke brij die je nu had
-nu het betere knip- en plakwerk: beboter de springvorm, doe er overal bakpapier in (bodem en randen) en vet dit dan ook nog eens in
-doe het mengsel erin en zet 50 à 60 min in een voorverwarmde oven van 180°
-haal de taart uit de oven, nog 10 min in springvorm laten afkoelen, nadien voorzichtig bakpapier verwijderen

Super lekker: met een toef opgeklopte mascarpone en chocoladesaus

Hopelijk vinden mijn collega's het morgen even lekker als ik!






1 opmerking: