dinsdag 25 september 2012

Gemaakt op Maakdag !

Wat een dag! Wat een dag!

Alleen al voor de sfeer zou je absoluut moeten deelnemen aan de 'Maakdag' (www.maakdag.be): lange rijen tafels vol machines, gezellig geklets bij een verwenkoffie met gebak en dat middenin het prachtige museum 'Miat', te midden van oude weefgetouwen!

Alsof dat nog niet genoeg was, kregen we daar bovenop zeer interessante workshops voorgeschoteld, waar een mens alleen maar super vrolijk van naar huis kan gaan!

Een dikke pluim dus voor Sharon (alias Mamasha http://madebymamasha.blogspot.be) en co voor de organisatie, uitleg en de verwennerijen!

Dit heb ik gemaakt op de 'Maakdag': een blitse broek voor Charlie (dé bekende Jacob broek, ook van mamasha www.zonen09.com )! Die zal ik nu onmiddellijk herkennen aan de benen!
(euhum, alleen nog inleggen :-))

Dan was er ook nog de professionele uitleg over patroontekenen, want heden ten dage zijn we zodanig verwend met allerlei kant-en-klare patronen dat we op den duur zouden durven vergeten hoe een mensenlichaam in elkaar steekt en vooral hoe we passende rokken kunnen maken van A tot Z.

Kortom de 'Maakdag' heeft mij enorm gesmaakt !


't Is hierbij dus bewezen: de 'Jacob-broek' is duidelijk klim- en zwierbestendig :-)


Patroontekenen: vooral goed nadenken en rekenen! Auch!


1 opmerking: