zondag 14 december 2014

Het 2015 geluksexperiment : ik daag je uit !

2015 komt alweer dichterbij
opnieuw een jaartje over
en als je me zou vragen: 'hoe was 2014?' dan zou ik alweer eens hard moeten nadenken.
Niet dat ik de grote lijnen niet weet, maar ik betrap er mij elk jaar weer op dat ik de
'kleine, eenvoudige, maar toch zo belangrijke gelukkige momenten' 
snel zou durven vergeten...
Al elk jaar denk ik: 'alé, daar moet ik toch iets aan doen zeg!!'

Ik zag een tijd geleden 'ergens', ik weet echt niet meer waar -en da's echt jammer- een gelukspot verschijnen, met de opdracht om gedurende een gans jaar, een klein aandenken daarin te doen bij een toffe gebeurtenis... dat kan vanalles zijn, ik denk maar aan mijn eigen zomervakantie, dan zou ik er een treinticketje in stoppen van de meest prachtige treinreis tot nu toe in Noorwegen!

Volgens mij moet het echt super leuk zijn om op het einde van 2015 deze pot opnieuw open te doen en beetje bij beetje de leukste momenten weer boven te halen... :-)
Ik heb vaak het gevoel dat tegenslagen soms beter in mijn geheugen blijven plakken
en zo wil ik daar komaf mee maken!

Maar, ik wil dit niet alleen doen! 
Ik daag nog 2 andere dames (of heren) uit om samen met mij 
in 2015 dit 'geluksexperiment' aan te gaan!
Ik heb hier drie mooie geluksboxen klaar -lang leve Hema-, ik geef er 2 van weg!

  

Slechts 2 opdrachten hangen hier aan vast: 
1/ verzamel in 2015 jouw persoonlijke topmomenten (groot of belachelijk klein, whatever)
2/ wij komen naar het einde van 2015 samen om zo eens ons 'geluk' met elkaar te delen!

Wil jij 2015 niet door je vingers laten glippen?
Dan daag ik jou uit om met met mij dit geluksexperiment mee te doen!!
Laat hieronder iets na als je mee wil doen
en op 25 december maak ik de winnaars bekend
zodat tegen 01.01.2015 deze geluksbox klaar staat op je kast om gevuld te worden!


Boxen: Hema

56 opmerkingen:

 1. Ik doe stiekem al mee ^^! Ik hou al jaren in een doos alle leuke dingetjes bij. Lieve briefjes, uitnodigingen, ticketjes van de cinema, theater,.. Dus ik wil gerust de uitdaging in 2015 aangaan met jou, vooral het overlopen van de fijne momenten lijkt me heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh echt Gaëtane! Zo leuk zeg! Lijkt mij inderdaad tof om samen met jou het jaar te overlopen!

   Verwijderen
 2. Oohh, hier wil ik heel graag aan meedoen. Ik was net mijn lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar aan het opmaken en één van die voornemens is om meer te genieten van het leven en vaker stilstaan bij de kleine dingen. Ik wil ook meer tijd vrij maken voor mijn gezin, voor mijn gezondheid en voor mijn hobbies want nu spendeer ik te vaak tijd voor de tv of aan de pc en gebruik ik voor vele dingen te vaak het excuus dat ik geen tijd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben absoluut van je experiment. Ik heb ook ieder jaar zo'n goed voornemen maar zonder de juiste materialen komt ent er nooit van. Met zo'n mooie doos in huis, moet dit zeker lukken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend!
  Ik doe sowieso mee, maar wat zou het tof zijn om na een jaar die feel good box te kunnen delen met jou!
  Ik ga zelfs mijn kids warm maken voor dit initiatief ...
  't Is nog vroeg, maar alvast een SUPER 2015 voor jou, mevrouw Jace! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. awel dat wilde ik al eerder doen, maar ik heb misschien wat motivatie nodig om het vol te houden. count me in

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En zo bewust stil te staan bin grote en kleine geluksmomenten... ik zeg niet nee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet je wat? ik doe sowieso mee dus ook als ik niet win! Stilstaan bij de goeie momenten dat moeten we gewoon meer doen :) al hoop ik stiekem op een rendez-vous met u eind december 2015 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook een echte hamster en hou -volgens anderen dan toch- de meest belachelijke dingen bij: treintickets; bioscooptickets; steentjes; ... Je kan het je zo gek niet bedenken. Maar die dingen liggen wel zowat overal. Dus zo een mooie doos om alles een jaar lang bij te houden zou wel super zijn ;)

  (Enja, anders zal ik zelf moeten gaan doos-shoppen, want ik ga dit projectje zeker mee doen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Awel, ik vind dat een goed plan! Ik maak ook altijd de fout om vooral de niet-zo-toffe dingen te onthouden, en te vergeten wat er wel tof was. Dus ik wil graag meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 2014 was een zwaar jaar. Ik kan wat positiviteit in mijn leven gebruiken. Ik doe dus mee

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super; ik doe heeeeel graag mee! Sinds onze reis naar Italië vorig jaar (waar we 's avonds bij een glaasje wijn voor ons en een glaasje frisdrank voor onze kindjes steeds het mooiste moment van die dag met elkaar bespraken) proberen wij nu iedere dag bij het avondeten een rondje 'geluksmomentje-van-de-dag' te doen: elk op beurt vertellen we dus ons persoonlijk geluksmomentje en dat zijn vaak hele kleine dingen, maar toch zo waardevol om eens bij stil te staan en ons te doen beseffen hoeveel mooie dingen de revue passeren! Lieve groet, Victorine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik doe spontaan mee. Ik had me zowiezo voorgenomen om elke avond iets positiefs op te schrijven van de voorbije dag. En als ik vb genoten heb van een deugddoende wandeling, ga ik spontaan op zoek naar iets om in te kleven. Jammer genoeg laat een steentje zich niet zomaar inkleven, of toch?
  De voorbije jaren waren voor mij en de mensen rondom mij niet zo leuk, met dank aan mijn niet-gezondheid en alle gevolgen daarvan. In 2015 wil ik positiever staan, niet alleen voor mezelf maar ook voor de anderen. Vb. Ik heb weer een dag dat de pijn me de baas is en me verplicht om een dag door te brengen in de zetel, dan zou ik kunnen denken aan toen ik nog kon en mocht werken en ik snakte om een dag thuis te zijn en dan ook nog de tijd had/nam om in de zetel te liggen :-)
  Ik wens jullie een jaar 2015 vol mooie momenten en dat je op minder mooie dagen even kan terugkijken naar de mooie momenten. Terugkijken, vastnemen, ruiken,...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik doe ook graag mee! Ik vind dit nu is echt een origineel en goed voornemen! Enkele maanden geleden voerde ik thuis elke avond de vraag in 'wat was het leukste van vandaag?' Dat helpt zo om de positieve dingen te zien en onthouden. Met deze doos lukt dat zeker voor een langere tijd, want idd, we onthouden meestal de mindere dingen. Heerlijk om het nieuwe jaar zo positief in de zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een pracht idee! Ik doe zeker ook mee. En ik geef aan mijn jongens ook zo' doos.
  Wij hebben een jaar en een half vol ongeluk achter de rug. Mijn man leverde het gevecht van zijn leven tegen kanker. We zijn dus maar wat blij dat 2013 en 2014 achter de rug zijn. Veel mooie herinneringen zouden er de voorbije twee jaren niet in de doos gezeten hebben vrees ik. Alhoewel, ondanks zijn ziek zijn hebben we ook enkele intense mooie momenten met elkaar en ons gezin beleefd. Maar hopelijk kunnen we deze periode nu afsluiten en we stappen dan ook vol goede moed 2015 in! En ik kan me helemaal vinden in dit idee! Hoog tijd om mooie herinneringen te verzamelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Elke avond vraag ik aan de kinderen: Wat maakt dat het vandaag voor jullie een leuke dag was. Hun antwoorden variëren van een cadeautje tot de boterham met choco in de brooddoos. Vaak heel leuke en verrassende antwoorden. Ik doe het vlak voor het gaan slapen zodat ze mooie dromen hebben. Met een positieve gedachte gaan ze dan slapen.
  Maar zelf doe ik het niet maar ik vind jouw idee een geweldig alternatief! We vergeten zo vlug die kleine momenten van geluk. Dus winnen of niet, ik doe mee! Geweldig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superleuk idee!! Ik heb net als jij ook vaak het gevoel dat ik de leuke (vaak kleine) momenten van het voorbije jaar niet eens meer weet! Ik wil de doos in de loop van 2015 VOL steken met herinneringen en dan op het einde van 2015 beseffen dat je eigenlijk meer leuke dingen hebt meegemaakt dan je eigenlijk dacht... DUS... IK DOE MEE!! :-)
  Ruth Vander Donckt

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk idee, ik zal het resultaat wel zien op je blog, maar doe er niet aan mee. Waarom, omdat ik vermoed dat ik zoiets niet bij zal houden! Ik ben soms razend enthousiast (zoals nu eigenlijk wel) maar laat een ander liever de kans.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een super idee. Ik doe graag mee, want die kleine dingen, dat zijn soms de belangrijkste. Zonde van ze te vergeten. Jij komt toch al zeker 3 keer voor in mijn lijstje van geluksmomenten in 2014, dus kunnen er zo in 2015 zeker nog bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ewel, ik vind da een mega goed idee. 2014 was niet echt een topjaar hier (vooral de laatste drie maanden). Had ik dit dees jaar maar al kunnen doen, want nu blijven vooral de tegenslagen van de laatste maanden hangen ... Enfiin, ik denk dat ik ook zowiezo meedoe als ik niet 1 van jouw prachtige dozen win. Top idee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh, tof zeg! Ik neem heel veel foto's om momenten vast te leggen, maar wil het graag ook eens op deze manier proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh, dat is echt iets voor mij!! Ik doe mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ook ik wil supergraag mijn kansje wagen... Gewoon om dat het leuk is, en vooral ook omdat ik soms wat meer stil moet staan bij de mooie dingen in het leven (wat ik nu veel te weinig die, heb soms het gevoel dat ik geleefd word en niet zélf leef). Hoog tijd om de koe bij de hoorns te nemen,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En van het nieuwe 2015 iets moois te maken...
   Sowieso die ik mee (ook al maak ik geen kans), maar hoop er stilletjes op om ook iemand nieuws te keren kennen ;-)

   Verwijderen
 23. ik houd sowieso alle kaartjes en uitnodigingen bij van alle leuke feesten die jaarlijks ons pad kruisen, de meisjes hebben hun herinnerings-box maar voor mezelf, dus count me in en ik wil ook wel eens graag met u rond de tafel zitten :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Och geweldig! Ik doe mee, sowieso! En meteen een leuk cadeau-ideetje! Ik wil dit aan een aantal mensen cadeau doen: een mooie doos met de opdracht om van gelukkige momenten iets bij te houden. Wat een geweldig plan van jou! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oeh yeah, I'm in!!! Wat een leuk idee, en helemaal om het samen te doen!!
  Lijkt me inderdaad superleuk om aan het eind van het jaar terug te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik doe mee, met of zonder doos. Wat een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk! Ik doe mee. Ik betrap mij er ook op dat de slechte dingen langer bijblijven dan de goede dingen. Zo'n doos zal dit zeker veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een superleuke give-away! Ik doe graag mee, alleen al om met jou samen te komen volgend jaar en urenlang te tetteren over little happiness in 2015! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wat een leuk idee zeg! echt tof! Ik doe mee intussen ook :D

  BeantwoordenVerwijderen
 30. De jaren vliegen te snel voorbij en leuke momenten worden hier te snel vergeten; ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik wil deze uitdaging wel aangaan. :-)
  Het leven gaat mij te snel, dus dit zou de ideale manier zijn om er eens even bij stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Omdat het na 2 zware jaren waarin ik heel hard mijn best moest doen om de mooie momenten te zien een extra stimulans zou zijn om bewust om te gaan met al het goede dat er eigenijk wel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Times flies... Misschien kunnen we in zo'n doos er een beetje van (op)vangen.
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een superidee!! Met de doos mag je iemand anders blij maken, ik ga het hier in een glazen pot stoppen, dan kan ik er het hele jaar al van genieten door alleen maar naar de pot te kijken ;-)
  Dankjewel voor de tip en alvast een geweldig 2015 toegewenst!
  Groetjes, Noortje

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Oh ja ik doe graag mee, want soms heb ik zo van die dingen dat ik niet weg wel en wel bij wil houden. Jou doos zou ideaal zijn. En een uitje samen is altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Zo'n mooi initiatief! Ik doe graag mee. Ik ben eens benieuwd wat er aan het einde van het jaar in mijn doos zou zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik doe ook zoiezo mee, voor mezelf. Want van 2014 heb ik het gevoel dat het voorbij vlooooog. veel te snel, mezelf voorbij rennend. te weinig tijd.. voor 2015 wil ik het anders, minder en meer stilstaan. dit zou wel eens kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Cool! En het idee om eens samen te zitten en daar op terug te kijken op basis van dingen die me dat beter doen herinneren lijkt me hartstikke gezellig. Count me in dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. super idee. Zie ik meteen zitten. En dan samenkomen op het allemaal te overlopen. Zo gezellig lijkt me dat. Zelfs als win ik de doos en het moment samen niet, ik doe zeker meeeee!
  en dan start ik meteen terug ook mijn blog op, veel te lang stil gezeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Awel... Winnen of niet, I'm in!!! Het lijkt mij fantastisch om mijn geheugen een boost te geven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ikke ikke ikke! Vooral om dat geluksmoment samen eind 2015 te delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. whaah superleuk idee ... wil graag meedoen

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een superleuk idee! Ik wil zeker winnen :-)
  Maar ik ga denk ik zowiezo al meedoen! Te tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Dat is een superidee! Of ik nu win of niet, ik doe sowieso mee :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hoi Jace,
  Ik ga graag de uitdaging met je aan !!!
  Lijkt me heel erg leuk om eind 2015 uit deze mooie box ...mooie geluksmomentjes terug te lezen.
  Groetjes Nelleke.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Dit doen we inderdaad veel te weinig, lijkt me dan ook super om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hey, ik zie nu pas je schrijfsel, maar doe toch mee!!

  Groetjes
  Sofie

  BeantwoordenVerwijderen