donderdag 24 december 2015

Make it, Blog it, share it!... toegepast!

Ongeveer een goeie 3 jaar geleden werd mijn blogje geboren.

Met als grote voorbeeld Sharon van Zonen09. Ik ontmoette haar toevallig via mijn man (can you believe that). Ik keek zo vaak naar haar blog, en dacht toen telkens 'wauw', zulke mooie creaties, zo een mooie blog....(ik denk vandaag nog precies hetzelfde)

En ik herinner mij ook nog de eerste tips & tricks die ik kreeg via Elisanna, zij mailde mij ongeveer als volgt 'An, ik kan je blog niet volgen, als je dit en dit doet, dan kan ik je volgen'.... ik was een week ofzo bezig, stond toen aan de grond genageld, riep hier allicht gelijk een klein kind: 'zij wil mijn blog volgen, whaaaaa!'. Sofie was mijn eerste volger :-)

Alle gekheid op een stokje. Ik hou van mijn blog.

Ik wou ook wel eens weten of ik er nog iets aan kan/wil wijzigen, verbeteren,... dus ik besloot het boek 'Make it, Blog it, Share it', geschreven door ons Lobke, eens grondig uit te pluizen :-)


Het is een boek dat heel erg leuk en vlot  is om te lezen, te doorbladeren, tip & tricks aan te duiden, post-its te plakken, en in actie te schieten, kortom...hier werd het al gauw een werkboek :-).

Een beginnende blogger zal alvast heel erg goed geholpen zijn bij de eerste hoofdstukken, ik herinner mijn frustraties nog bij het installeren van mijn blog... (naam, layout, header, ...) 
Toen was het boek er immers nog niet :-).

Maar zelfs voor een blogger die al even bezig is, is dit boek echt leuk om te hebben, het voelde als een 'gadget' boek voor bloggers, en gadgets, daar hou ik van :-)))
Bijvoorbeeld: hoe je kan nagaan wat er op het www allemaal over jouw blog wordt gezegd, zoekwoorden nagaan, nagaan hoeveel unieke bezoekers je hebt, duurtijd van hun bezoek, actieve bezoekers op 1 bepaald moment.... statistieken allerhande dus, echte 'gadgets' voor bloggers...

Lijkt mij dus een ideaal cadeau voor jezelf, een schone start voor een nieuw blogjaar!
Lekker lui te bestellen via bol.

Make it, blog it, share it... love it!
14 opmerkingen:

 1. Ik ben ook zo begonnen uit bewondering. Mijn blog bestaat inmiddels 4 jaar. Ik was vereerd toen ik ontdekte dat mijn blog in het boek staat vermeld. Intussen heb ik wel de stap genomen om over te gaan naar wordpress. Dus de link vermeld in het boek is niet meer juist. Proficiat met de drie jaren bloggen. Ik kom hier steeds graag kijken.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com (juiste link)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh goed gedaan Els! Overschakelen naar wordpress lijkt me nog niet simpel!! Maar kei goed zeg!

   Verwijderen
 2. Oh ja, ik herinner mij ook nog dat vereerde moment toen enkele van mijn idolen ineens in het volgers-vakje verschenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik volg nog steeds, vol bewondering! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. we komen hier met plezier lezen :-) x
  en ik weet het, ik zou meer moeten reageren ;-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had het voordeel dat ik begon met bloggen toen er al wat boeken over bestonden. Ik kocht 'How blogs work' en stak er ook veel uit op. En oh wat was ik blij toen 1 van mijn blogidolen voor de eerste keer een reactie achter liet. :-) Ik kom hier trouwens ook graag lezen. Jouw blog is een oase van rust. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het op mijn kerstlijstje gezet. :) Ik lees hier ook graag mee, al schiet het reageren op drukke dagen er wel es over. Maar bij deze ook al mijn beste wensen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het boek ook juist uit de bib ontleend, ideale vakantielectuur zo lijkt me! Misschien dat ik mijn vroegere volgers van Blogger eens meekrijg naar Wordpress :-)

  http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Jo-Lynn ik kijk even naar je wordpress blog! Ik weet niet wat het is maar ik vind een reactie nalaten bij wordpress precies niet zo makkelijk als bij blogger, maar ik zal eens goed mijn best doen :-))

   Verwijderen
 8. haha dat volgers gevoel is zeer herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt om me aan dat boek te herinneren. Ligt hier aal maanden in de kast en moet het dringend eens bestuderen. Thanks! X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben jij een schat! Ik kom hier ook heel graag lezen, doe zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met dit boek is ook het bloggen voor mij begonnen. Graag komen lezen en vooral heel herkenbaar:-).

  BeantwoordenVerwijderen