maandag 25 mei 2020

Het perfecte tasje: zo doe je het!

Toegegeven, een toilettasje kan je op 100 manieren maken.
Maar met een aantal tips & tricks in acht te nemen, maak je wel een PERFECT tasje.
En daar gaan we voor nietwaar?

Hieronder een foto tutorial, neem je tijd om alle stappen tot in detail uit te voeren, 
eenmaal je de technieken onder de knie hebt, pas je die dan maar toe op elke tas!
Succes gegarandeerd!!

ps: tutorial speciaal in het bijzonder voor Marieke xx

Teken het patroon:
Teken uit karton een mal met volgende afmetingen: een rechthoek van 29 cm breed op 20,5 cm hoog. 
Knip onderaan vierkanten uit van 3,5 cm op 3,5 cm (dit zijn de hoeken van ons tasje)
Tip: je zal dit tasje vaker maken, dus maak een mal uit karton, dat tekent zo makkelijk over!

Knip dit 2x uit in de buitenstof (degelijke katoen - bij mij de streepjes)
Knip dit 2x uit in versteviging vlieseline H640 en strijk dit op de achterzijde van de 2 buitenstofjes. 
(de bolletjes aan één kant van de versteviging is de lijmkant)
Tip: zorg dat de versteviging net wat kleiner is dan de buitenstof - de vlieseline mag er niet van onder uit komen!

Knip dit 2x uit in de binnenstof (degelijke katoen - bij mij de groene print)
Knip uit de buitenstof ook het ritstabje: 1x 6 cm op 3cm en strijk dit biais gewijs.
Neem een rits van minstens 26 cm (mag langer - we knippen die straks af op maat)


HANDIGE TOOLS (voor eender welke tas):Ik gebruik bij elke tas 3 voetjes - ik hou deze dicht bij mij om snel te kunnen wisselen:
* links: (bij Bernina nr 5) = blindezoomvoetje: dit is een voetje met een tussenschotje onderaan om perfect recht sierstiksel te stikken (als je dit niet hebt is dit echt wel de moeite om eens aan te kopen)
* midden = gewoon naaivoetje
* rechts = ritsvoetje (zit normaal standaard bij een naaimachine)
Andere tools: dubbelzijdige tape (bij voorkeur maximum 4mm breed - bij bredere tape zal je die mogelijks nog zien bij een fijne rits en dat is niet de bedoeling)

STAP 1: bereid de perfecte naadwaarde van je voering voor!


Duid onderaan de voering (dus tussen de 2 hoeken) 1,3cm van de onderrand aan. Ik doe dit op 3 punten (rechts, links en midden) met speldjes zonder kop, waar je straks over kan strijken. Strijk deze strook om naar de binnenkant. Doe dit voor beide stukken. Zet opzij.

STAP 2: de voorbereiding van je rits: lengte en ritstabje plaatsen!

Neem je 2 buitenstoffen (deze zijn inmiddels verstevigd met H640). 
Duid aan de beide kanten 1,5 cm van de rand aan. Daartussen zal je rits komen. Om de juiste afmeting te kennen, leg je de rits aan de linkerzijde met de rits aan het speldje, aan de rechterkant, gaan we het ritstabje plaatsen. Knip je rits af op de plek waar je speldje is van de 1,5 cm. Steek daar het ritstabje over en doorstik (laatste foto).

STAP 3: de perfecte rits inzetten!


Haal je dubbelzijdige tap uit en kleef op de goede kant van de rits & op de onderzijde van de rits een stuk tape! Tape niet verder dan de trekker en ga tot op het ritstabje.

Tip: doe dit echt zo dicht mogelijk op de onderste rand, je wilt immers straks niet hebben dat je tape zichtbaar is als we de rits hebben ingezet en kom er ook niet over, want dat plakt (ahja!!)!

Haal het bovenste deel van je tape, in mijn geval het witte strookje en plak vast tussen de speldjes, met de goede kant van de rits op de goede kant van het tasje.
De randen liggen bovenaan perfect gelijk!!


Plooi nu het vrije strookje van de rits onmiddellijk na de trekker om naar boven en speld even vast. Neem je dubbelzijdige tape en plak deze terug op de bovenste rand van de rits (niet erover, niet te diep naar onderen, gewoon gelijk met de rand) maar spel nu wel helemaal van links tot helemaal rechts. Je plakt dus het omgeplooide stukje rits zo vast! Neem dat speldje er nu uit. Neem nu één deel van je voering en leg dit met de goede kant naar onderen op de tape, opnieuw zijn alle randen bovenaan gelijk. 


Steek je ritsvoetje op en doorstik nu de 3 lagen (buitenstof, rits en voering) in 1 keer. Dat lukt, want alles is vast geplakt! Afhankelijk van de breedte van je ritsstofje moet je dichter of verder van de rand stikken. Voor deze gewone rits stikte ik op 6mm van de rand. 
Tip: Vind je het moeilijk om die afstand mooi aan te houden, teken dan een lijn en stik daarop. 
Het is belangrijk dat je hier RECHT stikt!
Ergens op dit stuk zal je de ritstrekker moeten verschuiven om verder te kunnen stikken. Je kan dit normaal gerust vertrekken met je werk onder je machine. Lukt dat moeilijk, stop gewoon even, haal je werk vanonder je machine, verzet de trekker, en naai verder. Even goed hechten op het punt waar je daarnet stopte!Herhaal voor de andere kant, let er hier op dat de zijkanten van de voor en achterkant perfect gelijk liggen. Doorstik terug alle 3 de lagen.

Je hebt nu dit: dit is een foto van de voering. Strijk de buitenstoffen en de voering mooi strak. STAP 4: doorstikken van het tasje!

Steek nu je blindezoomvoetje op als je dat hebt. We gaan ALLEEN de buitenstof doorstikken, de voering leggen we aan de andere kant en wordt NIET mee gestikt (zie foto 1).
Tip: met een blindezoomvoetje laat je het tussenschotje mooi glijden langs de rand en zo stik je steeds op dezelfde afstand. 
Oefen even op een apart stukje stof.
Gebruik een grotere steeklengte, ik ga van 2,5 naar 3. Doe dit aan beide kanten.STAP 5: tasje ineen zetten: de zijkanten!


Plak een klein stukje tape op de overgang aan beide kanten, zo kan je die 2 lagen perfect op elkaar plakken en heb je straks een perfecte overgang. Speld de 2 lange zijkanten nu vast met speldjes.
Steek nu een gewoon ritsvoetje op en begin te stikken aan de buitenstof. Stik op 1cm.
Ja, echt 1cm, meet desnoods even af, verzet je naald, zodat je makkelijk kan stikken. 
Tip: Ik verzet mijn naald altijd zodat de zijkant van mijn voetje gelijk valt met de zijkant van mijn stof, op 1cm.
Ik stop met stikken op 2cm van de overgang. Hecht en haal het werk van onder je naaimachine. Begin nu verder te stikken op de voering, terug op ongeveer 2cm weg van de overgang.
Stik nu op 1,3 cm. Echt!
Tip: de naadwaarde van de voering moet altijd iets groter gestikt worden, zeker als je volumevlies gebruikt zoals hier H640.
Tip: kan je moeilijk 1,3 aanhouden, teken dan terug een lijn en stik daarop.

Op onderstaande foto kan je zien dat ik een 4-tal cm niet stikte.


Steek nu je rotsvoetje op en nu gaan we de overige 4cm stikken. Met een ritsvoetje gaat dit zo veel makkelijker en kan je makkelijker stikken naast de rits (die we op 1,5 cm hebben vastgestrikt).
Begin en eindig waar je daarnet bent gestopt. Hecht goed.

STAP 6: strijk de zijnaden mooi open!

Gezien je de bodem nog niet hebt dicht gestikt, kan je nu je werk over een mouwplankje steken en zo ver mogelijk de naden open strijken. We plakten in het midden een stukje vast, dus helemaal tot in het midden zal je niet geraken, maar hoe verder je mooi kan open strijken, hoe mooier je binnenkant zal worden. 


Tip: als je de naden van je buitentasje gaat open strijken, leg er dan een doek tussen.
Tip: NOOIT op volumevlies strijken, dat plakt aan je strijkijzer. Echt.

STAP 7: stik nu de overige zijden!


Steek terug je gewoon ritsvoetje op en stik het buitentasje onderaan op 1cm naadwaarde, voor de voering, deze naad plooi je weer open en hier stik je op de plooi die je in stap nr 1 hebt gemaakt.
Laat hier wel in het midden een keeropening van ongeveer 10cm, om je tasje later binnenste buiten te keren.

STAP 8: maak de hoeken!


Maak de hoeken door deze open te trekken en de 2 naden op elkaar te leggen. Stik de hoeken van het buitentasje op 1cm naadwaarde en deze van de voering op 1,3cm.

STAP 9: perfecte hoeken - ook aan de binnenkant!

Nu gaan we zorgen voor een extraatje wat de hoeken betreft. We gaan er voor zorgen dat de hoeken van beide tasjes mooi aan elkaar vast hangen en dat je dus geen losse binnentas hebt.
Dit doe je door de hoek van de buitentas en de hoek van de voering (de 2 hoeken dus aan dezelfde kant), op elkaar te leggen.


Stik nu nogmaals op het stiksel van de buitentas en knip de hoeken wat bij.


Keer de tas door de opening en naai deze met de hand dicht. Dat is de zogenoemde blinde hechtsteek.


Steek je tasje nog eens over een mouwplankje en strijk nog een mooi uit!

STAP 10: je tasje is klaar! Geniet er van!

10 opmerkingen:

 1. Fijne tutorial. Ook al maakte ik al 50 tal tasjes, ben altijd nieuwsgierig om iets bij te leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel, heel duidelijk uitgelegd .Ik ga dat stappenplan eens volgen , goesting om er direct in te vliegen .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super hard bedankt ! Zo'n duidelijke uitleg en zoveel goeie tips ! Ik heb ze meteen toegepast bij m'n volgende tasjes.
  Ik heb wel één vraagje .. Ik gebruik nu (sinds ik jouw uitleg heb gelezen) een blindezoomvoetje, maar .. ik merk als ik hier mee naai dat het stiksel dan vaak voor een paar steken niet vast zit (en dat er dus zo telkens een aantal steken achter elkaar als het ware één grote steek worden omdat de draad niet vast zit). Heel vervelend, want ik was zo'n grote fan van het idee.
  Heb je een idee waar dat aan zou kunnen liggen ? Ik heb een tweedehands blindezoomvoetje gekocht voor mijn Bernina, maar ik betwijfel precies dat het een probleem met het voetje zou kunnen zijn ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - u heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele terugbetaling - U moet de terugbetalingsdatum kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door een gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn naam is Ivy Marcus. Ik was wanhopig op zoek naar een manier om mijn ex-vriendje weer verliefd op mij te laten worden. We hebben onze ups en downs gehad, maar de afgelopen 6 maanden ging onze relatie mis. Ik heb 900+ uitgegeven aan een spell caster waarvan ik dacht dat het me zou helpen en niet wetende dat ze niet hielp. Ik reik uit omdat ik de begeerlijke vrouw wil zijn die ik vroeger was en hij weer verliefd op me wordt en met me trouwt. Ik kan me deze man niet met iemand anders voorstellen totdat ik echt contact heb opgenomen met Dr. Odiboh, die ervoor zorgde dat mijn hartenwens werd vervuld. Hij gaf me details over hoe hij me kon helpen, wat hij deed toen ik gehoorzaamde en hij redde mijn man uit de slechte handen van de dame die hem hypnotiseerde en mijn man keerde binnen 36 uur terug naar mij en ik was echt verbaasd dat zo'n manifestatie van krachten is echt echt en bestaat nog steeds. Nu kan ik iedereen over de hele wereld met plezier vertellen om DR Odiboh eens te proberen in hun problemen en de onmiddellijke resultaten af ​​te wachten. contact met hem opnemen met zijn e-mailadres. odibohsolutionhome@gmail.com of WhatsApp hem rechtstreeks +2347048883838..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik beloof dit getuigenis over de hele wereld te delen wanneer mijn vriend bij me terugkomt, en vandaag bedank ik DR WHITE oprecht voor het brengen van vreugde en geluk in mijn relatie en mijn gezin. Ik wil jullie allemaal informeren dat er een echte en echte tovenaar is. Ik geloofde nooit een van deze dingen totdat ik mijn vriend verloor, ik had hulp nodig totdat ik Dr. WHITE vond, een geweldige betoveraar, en hij sprak een liefdesbetovering over mij uit en verzekerde me dat ik mijn vriend binnen 2 dagen terug zou krijgen. De betovering uitsprekend, 2 dagen later, ging mijn telefoon en zo schokkend dat mijn vriend me de afgelopen 3 maanden niet heeft gebeld. Hij verontschuldigde zich voor zijn gebroken hart en zei dat hij klaar was om de rest van zijn leven mijn ruggengraat met mij te zijn. Dr. WHITE heeft hem vrijgelaten om te weten hoeveel ik van hem hou en hoeveel ik van hem wil. En hij opende zijn ogen om zich voor te stellen hoeveel we samen delen. Terwijl ik dit getuigenis nu schrijf, ben ik het gelukkigste meisje op aarde. Dr. WHITE kan u ook helpen. Stuur hem een ​​e-mail naar: ( wightmagicmaster@gmail.com ) of zijn WhatsApp op +17168691327

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn bedrijf. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang in een oogwenk een reactie.

  Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online aanvraag.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze personen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil de wereld laten weten over dokter Dawn Acuna de grote spreukgebruiker die mijn man bij me terugbracht toen ik dacht dat alle hoop verloren was. Dokter Dawn Acuna gebruikte zijn krachtige spreuk om een ​​glimlach op mijn gezicht te toveren door mijn man terug te brengen met haar spreuk, eerst dacht ik dat ik droomde toen mijn man op zijn knieën bij me terugkwam en me smeekte om hem te vergeven en hem terug te accepteren en zelfs sindsdien houdt hij meer van me dan ik ooit had verwacht, toen deed ik een gelofte aan mezelf dat ik de wereld zal laten weten over dokter Dawn Acuna omdat ze een door God gezonden is. Heb je problemen in je relatie? heeft je partner het uitgemaakt en hou je nog steeds van hem en wil je hem terug? Heeft u een probleem met uw financiën? of heb je hulp nodig van welke aard dan ook, neem dan vandaag nog contact op met dokter Dawn Acuna, want ik geef je 100% garantie dat ze je zal helpen net zoals ze mij heeft geholpen: {dawnacuna314@gmail.com}
  WhatsApp: +2348032246310

  BeantwoordenVerwijderen