woensdag 8 mei 2013

GIVE-AWAY: een moederdagcadeau voor jezelf !

Ik wou voor mijn 'moeke' een cadeau zelf maken, en eigenlijk is dit de eerste keer dat ik dat doe voor haar, moederdag is wel een goeie gelegenheid voor handwerk, iets met liefde gemaakt....

Ik roefelde eens tussen met mijn vele patronen, mijn vele stoffen en kwam zo terecht bij de 'pleated zipper pouch,' een patroon van ithinksew.

Ik vond dit wel bij haar passen, leuk voor in de handtas te stoppen, of gewoon op een zomerse dag als handtasje zelf te gebruiken!
Nu, ik kan eigenlijk met één pouch haar niet genoeg bedanken voor alles wat ze doet (kids ophalen en heerlijk koken elke maandag, babysitten als ik in nood ben, strijken terwijl ze komt babysitten, loodgieter en tuinier spelen, etc etc etc...), maar ik hoop echt dat ze er héél erg blij mee is...

Ik zag al na het maken van de eerste pouch dat ik er ook wel één wou hebben, en opeens besloot ik er gewoon 4 te maken: 1 voor mijn moeke, 1 voor mezelf en 2 VOOR JULLIE !!

Want ik wil andere mama's ook wel eens in de 'pouches' zetten!
Ik stel wel voor dat mijn moeke zondag eerst mag kiezen, okay??

Meedoen doe je als volgt:
* laat hieronder een berichtje na 
(misschien vermelden wat jijzelf als mama wel goed doet of kan en ah, dit is geen stoefen maar gewoon eens je positieve punten benadrukken)
* deel je mijn give-away op jouw blog (linkje), dan telt je stem dubbel 
(ah ja, in ruil voor meer volgers doe ik gerust een geste hé)
* op het einde van moederdag, dus tot en met zondag, kunnen jullie meedoen!

Aan iedereen: een goed verlengd weekend en aan alle mama's: een fijne moederdag zondag!!
turquoise tulpen in canvasstof met mushroom binnenkant
bloemen in gewone katoen met lichtgroene binnenkant
multikleuren tulpen in canvas met oranje binnenkant
wit-blauw-fushia combinatie: mijn favoriet !!

Zoals jullie zien doet mijn oude schuur weer goed dienst :-)

47 opmerkingen:

 1. oooh, mijn positief-mama-punt is dat ik een echte ravotmama ben, rollen en spelen in het bos en in het gras... Ik ben net even graag buiten als mijn kinderen... en daardoor ding ik mee voor een van die mooie pouches!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allez....blijkbaar ben ik de eerste!
  Ik ben goed in " mama zijn"....wat dat ook allemaal moge inhouden!
  Pijntes wegblazen...
  Luisterend oor voor de puberkinderen zijn ( al willen we niet alles horen wat ze te vertellen hebben)
  Af en toe eens consequent streng zijn ( ah ja....want ook dat hoort een moeder te zijn!)
  En last but not least......je eigen fouten durven toegeven!

  Is dat genoeg?
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh , toch niet de eerste....tijdens het typen van mijn epistel voorbijgestoken!
   ;)

   Verwijderen
 3. Ja!! Ik doe graag mee...en tja waar ben ik goed in, mijn dames zeggen elke dag dat ze mij lief vinden...Dat is voor mij genoeg :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan goed zagen
  Dwingen tot eten van groenten en fruit
  Ik kan ook heel goei stress uitbarstingen krijgen
  Zuchten en blazen
  Allé ik ben gewoon supermama

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een feest, ik doe graag mee.....en weet je wat ik als mama goed kan.....tenminste sinds kort..want dat is iets wat ik een beetje mest leren....ik kan goed naast hun bed zitten en s avonds de tijd voor ze nemen om even met ze te praten. Ik heb een pracht mama en ik denk op Moederdag altijd aan een vriendin die geen moeder zal worden maar het wel graag zou zijn.

  Ik zet zo snel als t kan een linkse op mijn blog

  Www.vanrenee.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super zeg, ik doe graag mee.... Vanmiddag zei mijn dochter van drie: je bent een lieverd mama... Geloof dat ik dan zo slecht nog nie doe hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe heel graag mee!
  Heel moeilijk te zeggen wat ik goed kan, maar ik denk dat mijn jongens mij toch stiekem wel een supermama vinden... De oudste (3 jaar) zegt continu dat hij een mamaskindje is, en de jongste (bijna 5 maanden) verwent me constant met een superlieve lach. Dus zo slecht zal het hier niet zijn... :-)
  Jouw mama heeft alleszins geluk met zo´n superdochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een glimlach op dat kleine snoetje toveren als hij door oververmoeidheid in tranen uitbarst... En 24/7 klaarstaan met knuffels (zalig genieten als die kleine armpjes zich rond je hals sluiten)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eerst en vooral An, je give away zet me aan het denken, wat doe ik eigenlijk goed als mama ! Goed dat je zulke vraag stelt. Ja, wat doe ik nu goed . Wel, enkele jaren geleden werd mijn lieve dochter ernstig ziek ( onder de vorm van ziekte van Crohn) Dan staat je wereldje als moeder even helemaal stil. En ga je nadenken , waar ben ik mee bezig, wat kan anders ... hoe , hoe , hoe? Wel stap 1 minder werken om meer bij m'n Lienemien te zijn. (done) Stap 2 , meer quality time samen (done ), stap 3 , genieten van elke stap on the way , no matter how hard, how bad , how joyful, stap 4 elke dag zeggen dat je haar graag ziet, dat je haar steunt , een luisterend oor aanbieden en bijstaan met wat raad, maar ook momenten dat je durft toegeven dat je verkeerd was ... om diezelfde dag te mogen eindigen met een :" mama ik hou van je ", voor de lieve meid gaat slapen ... Ja dan durf ik soms te denken' ik doe het als mama zo slecht nog niet '... mijn heerlijke taak als mama neem ik met heel veel liefde aan ... en deze liefde probeer ik aan mijn meisje door te geven... ♥ ( of hoe een vervelende ziekte er voor zorgde dat de moeder - dochter relatie alleen maar beter werd)
  Dank u Ann om me tot nadenken te zetten....
  liefs Biefrul

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! Je mama zal er heel tevreden mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke give-away, en inderdaad, fijn om daar ook eens over na te denken in plaats van zo vaak enkel te denken aan waar je tekort schiet (natuurlijk omdat je gewoonweg enkel het allerbeste wilt voor je kind!). Ik denk dat ik goed ben in knuffelen en veel aandacht geven, in totaal verliefd zijn op dat kleine prutske, in haar bijna altijd schattig te vinden (zelfs als ze dat eigenlijk niet echt is...), in af en toe proberen eens streng te zijn als dat nodig is, in telkens zoeken naar nieuwe dingetjes die ze leuk vindt, in haar voorzien van alle mogelijke prul die ze zeker niet nodig heeft maar het moest maar eens net hetgene zijn dat ze wel nodig heeft, in altijd denken aan alles wat er moet gebeuren en een soort wandelende levende agenda en boodschappenboek te zijn, in het maken van verse papjes, enz...
  Misschien ben ik dus toch wel een goeie mama ;-) ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Allemaal om ter mooist zeg ! Ik kan goed op vraag aan hun naaiwensen voldoen ;-) (met alle blije/tevreden gevolgen van dien)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk zot doen, knuffelen, verhaaltjes vertellen, in de tuin werken, knutselen en samen koken. Dat doen we hier graag en hopelijk ook goed. Mijn kapoentje heeft in ieder geval een apart smakenpallet ontwikkeld. Hij eet met plezier dingen waarvoor de meeste kinderen hun neus ophalen: spruitjes (favoriete groente), gerookte zalm, spinazie, asperges ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh mooi! Ik vind vooral de blauw-wit-roze geweldig!
  Moeilijk om van jezelf te zeggen waar je goed in bent. Ik probeer er altijd voor mijn dames te zijn, een luisterend oor als ik ze ophaal uit school, aandacht, onvoorwaardelijke liefde, samen op de bank boekjes voorlezen met gekke stemmetjes, keihard k3 opzetten in de auto en meezingen... Die onvoorwaardelijke liefde voor je kindjes zit in de kleine dingetjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk idee om je positieve punten eens te benoemen. Ik heb sinds een paar weken het poetswerk overgenomen van mijn moeder voor haar moeder (mijn oma). Oma is 98 en mijn moeder 61. Ze zit er op dit moment even helemaal doorheen. Zij zet zich met hart en ziel in voor haar moeder die dementerend is maar nog steeds met haar hulp zelfstandig kan wonen. Twee jaar geleden hebben we afscheid moeten nemen van opa (haar vader). Heel zijn ziekbed heeft mijn moeder verzorgd. Ik kan ook altijd een beroep op haar doen als ik oppas nodig heb. Vorig jaar heb ik nog twee keer een dikke week in het ziekenhuis gelegen. Ook toen was zij er altijd. Ik heb zoveel respect voor mijn moeder (en vader). Deze give away zou ik voor haar willen winnen. En super dat je mijn eerste volger bent!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi! En eh... Mag je ook meedoen als je nog geen mama bent maar het al wel heel graag had willen zijn? ;) Dan doe ik graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ze zijn zo fleurig! Je wordt op slag blij met zo'n clutch. Ik doe graag mee. Groeten aan je ma!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat lief dat je voor andere mama's ook ee,tje hebt gemaakt! Ik doe graag mee. Mijn goede punten als mama, goh, ik kan als geen andere mijn kindjes troosten, maar ik denk dat alleen mama's dat kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een toffe give away. Voor de kinderen zorgen,maar dat proberen we toch allemaal goed tedoen,he.Verder ben ik vrijwiliger in de zwemclub(watergewenning)en help de buren waar nodig.Mensen helpen daar ben ik goed in.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik kan mijn dochters goed 'lezen'; ik weet wanneer ze moe zijn of ondeugend, wanneer ze iets niet durven of verlegen zijn. Ik zorg ervoor dat ze genoeg en gezond eten met af en toe een verrassing en verwennerij. En ik heb een heel overtuigende 1 ... 2 .... (tot 3 moet ik meestal niet gaan) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke give away!
  Goh moeilijk om te zeggen van jezelf waar je goed in bent maar ik denk dat ik niet zo slecht doe want nog steeds, de oudste is 14, lopen ze dag in dag uit als kuikentjes achter mij en kunnen ze mij niet te lang missen ( ik hen ook niet trouwens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een goed idee, zelf iets maken voor je moeder...En ook zo mooi! Hoedje af!

  Kristien

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een leuke give away waar ik zeker aan wil meedoen!! Wie wil er nu niet zo een mooie, leuke pouch!!
  Ik zorg er als mama voor dat ze zich thuis voelt bij ons. Ik denk dat een echte warme thuis één van de mooiste dingen is die je je kinderen kan geven. En natuurlijk geef ik haar regelmatig nieuwe kleedjes die van onder mijn naaimachine rollen ;-)

  Sofie
  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ondertussen ook een link op mijn blog geplaatst!!

   En misschien krijgen we zo ook nog wat volgers op onze nieuwe blog :-))

   Verwijderen
  2. Thanks! Ik ga jullie zeker volgen!!!
   Veel succes en welkom!!
   Gr
   an

   Verwijderen
 24. Ze zijn allemaal even mooi... je moeke zal blij zijn... doe graag mee... waar ben ik goed in luisteren, orde en netheid heb ik de zoon zeker bijgebracht maar soms speelt me dit parten ik wil zo graag tijd om fijner dingen te doen zoals naaien en lezen maar kom er zo weinig toe omdat ik altijd maar wil dat alles netjes is... ik wil daar best vanaf maar dat is verdorie moeilijk.Mijn man is gisteren vertrokken een paar dagen fietsen met de ploeg de zoon is in leuven gebleven om te werken (studeren)wat doet mama beginnen met de grote poets... raar maar dit is sterker dan mezelf voor de rest ben ik wel oké hoor :)

  Probeer een linkje op mijn blog te zetten nog een fijne een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zorg natuurlijk ook heel graag voor mijn lieve zoon zijn vriendin en mijn man!

  Linkje staat op mijn blog... laat het even weten want ik zou graag winnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat een mooie ritstasjes! 'k weet zeker dat je mama dit het mooiste moederdaggeschenk ooit gaat vinden!
  En natuurlijk wil ik ook wel mijn kansje wagen om er eentje te winnen! Wat ik goed kan als mama? eeeeeeuhhh:ik ben er eentje van enorme tegenstellingen want ik kan kijven en grommelen als de beste (pff, is niet zo'n goede eigenschap hè, maar ik werk er aan!) maar aan de andere kant maak ik ook graag iets goed met een gezellige knuffel en een lief kaartje of sms-je. En gelukkig komt zoonlief (16j) vaak spontaan een dikke plagende kus geven ...en zegt er dan bij : "ik zie je toch graag hoor mama" (oef, 't zit toch nog goed, denk ik dan)!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi! Dit weekend is het mijn allereerste moederdag, speciaal hé. Ik ben na 7 maanden nog altijd aan het leren wat dat is, een goede mama zijn, maar ik geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ohh allemaal mooi! Moest ik je mama zijn, ik zou niet kunnen kiezen! Je mama zal er heel erg blij mee zijn, want dat zou ik ook zijn als ik zo'n mooi zakje kreeg!
  Als mama kan ik goed opruimen... en dat is hier elke dag nodig!
  Geniet alvast van moederdag !!!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh, ik doe mee hoor!
  Ik ben kei-goed in zeven dingen tegelijk doen, ha! Ik vind dat een absolute must als moeder :-)
  Linkje staat op mijn blog, en nu duimen maar zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een leuke tasjes, ik doe graag mee!
  En wat ik het beste kan als mamma, ik denk alles tegelijk doen hahaha, heb 3 jonge kinderen waar ook nog eens maar 21 maanden verschil tussen zit dus moet overal ogen hebben om alles in het gareel te houden. En ik ben heel benieuwd wat de kleintjes allemaal gemaakt hebben voor moederdag. Dat is toch het leukste van moederdag, dat ze vol trots 's morgens hun zelfgemaakte cadeautje komen geven.

  En natuurlijk zet ik een linkje op mijn blog, wie weet komen er zo ook nog een paar volgers bij mijn blog bij ;-)

  Groet Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik doe ook mee! Ik ben de leukste mama, omdat... euh... even denken. Niet omdat ik zo graag strijk, poets, was, kook, boodschappen doe, opruim en ik kan mopperen als de beste. Maarrrr... omdat ik zo goed kan voorlezen en troosten, graag met mijn jongens op stap ga en ik super-trots op ze ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat zal je mama er blij mee zijn!
  Ik ben zeker niet de leukste mama, best wel een strenge mama, maar ik hou van mijn jongens tot in het oneindige, als er iets is, dan zal ik dit merken, zelfs al zeggen ze het niet, ik sta altijd voor ze klaar en ben dan ook bewust thuisblijfmama geworden.
  (ik doe dus graag mee met je give-away) en zet ook een linkje op doejeookmee.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mooie tasjes! Ik denk dat je mama het moeilijk krijgt om te kiezen! Ik wil ook wel een kansje wagen! Ik vind van mezelf dat ik best een strenge mama ben, een mama die het vaak druk heeft ten koste van quality-time met de mini's. Maar zo heel af en toe kan ik hen verrassen: eens zot doen, iets lekkers bakken, een 'danske plasseren, ... Ik zet ook een linkje op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik had afgelopen week al twee keer gebrek aan zo'n leuk klein tasje. Dus ik doe graag mee. Ik blog zelf niet, maar ga je NU VOLGEN, telt dat ook?
  Bloggen lezen kan ik heel goed en met veel plezier en weinig tijd doe ik goede ideetjes op voor mijn donderse meiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zowel de pap's als kids kunnen toch gewoon niet zonder de mamaaaaa! Maar de mama ook niet zonder hen hoor! :)
  Je mag bij mij ook meedoen bij de give away: compagnie-m.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik wil hem ook. An vergeet vooral niet hoe graag je me hebt.... En hoe ik alles zou doen voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hoi An, Creazusje An doet graag mee met deze mooie give away! Met plezier wordt er een link op ons blogje geplaatst en volgen doen we je al, want je hebt een leuke en mooie blog die altijd weer een bezoekje waard is! Dus naast een mama met goede smaak ben ik ook een mama die goed kan.... ik vraag het ze zelf... ah ha de kids beweren hier dat ik zalig kan masseren... lekker genieten en go with the flow... daar hou ik wel van.
  Ik vind al je pouches super mooi... met een lichte voorkeur voor de turquoise tulpen, I love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik heb er een knutselnamiddagje met de kids opzitten, metgezel peptalk voor mijn dochter die de moed vaak liet zakken. Knutselen met spulletjes die al meerd dan 20 jaar oud zijn (verras ik ze altijd mee - goed dat ik drie bewaard heb) kan ik dus goed als mama. (Maar nu ben ik aan een rondje joggen toe - het was vermoeiend)! Ik vind die tasjes superieur. Ik heb voor mijn mama een À-lijn rok met paspel gemaakt en ze past. Ook niet slecht, he

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps - spreken jullie ook wartaal als je een IPad gebruikt? Soms zijn die automatische correcties echt een hulp maar als je je tekst dus te snel verstuurd, wordt het, juist ja, wartaal...

   Verwijderen
 39. Heel graag wil ik meedoen.
  Voor die vrolijke met tulpjes,
  Je wilt weten waarom ik een goed Mama ben.
  Nou of ik goed ben weet ik niet ,maar wat ik wel weet is dat mijn dochter en schoondochter graag hun kindjes bij ons brengen,
  Dat zegt mij genoeg en ik ben er erg blij mee.
  Groetjes
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hello,

  Wat een leuke blog heb je daar! Toevallig op uit gekomen en meteen op de volgknop gedrukt!
  Heb twee kindjes en ben absoluut geen huismoeder. Ik kan er echt wel van genieten als de kindjes in bed liggen. Maar moest er maar iemand een vinger uitsteken naar MIJN kindjes... GI-Jane/ Lara Croft komt in mij naar boven. Ik doe mee voor eender welk tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een leuke stofjes ik doe graag mee !!
  Als mama van 2 puberzonen is momenteel mijn grootste kwaliteit geduld en de vuile sokken en dergelijke met liefde vanonder het bed vissen :-)
  Fijne moederdag trouwens !!

  BeantwoordenVerwijderen