zaterdag 20 juli 2013

Chocoladepavlova !

gewoon
overheerlijk !
meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen :-)


Het recept à la Nigella Lawson (8p)

Nodig:
- 6 eiwitten
- 300gr basterd suiker (bruine suiker) (caster sugar)
- 3 el cacao poeder (nesquik)
- 1 kl balsamicoazijn/rode wijn azijn
- 50gr donkere chocolade: in kleine stukjes

Topping:
- 500gr slagroom lobbig kloppen zonder suiker
- 500gr frambozen
- fijngehakte chocoladestukjes

Zo doe je het:
- verwarm de oven op 180°
- klop de eiwitten redelijk stijf en klop dan nog verder met de suiker, totdat alles stijf en glanzend wordt
- doe er de nesquik, chocoladestukjes en balsamico bij, roer om
- doe op een bakplaat bakpapier, doe het deeg erop in een ronde van 20cm, gaat nog verbreden door te verwarmen, ong 5cm hoog
- zet in de oven, verlaag naar 150°, gedurende 1u à 1u15
- koel volledig af, doe er de slagroom, frambozen en chocoladestukjes op

Smakelijk!

8 opmerkingen:

  1. Daarmee scoor ik hier ook elke keer weer! Ik gebruik het recept van Nigella Lawson. En jij?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er overheerlijk uit! Dat recept moet ik ook eens opzoeken....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah fantastisch :-) ik print het meteen af!

      Verwijderen
    2. Getest en heel lekker bevonden :-)

      Verwijderen
  3. Hallo!
    Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

    Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

    Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
    Breng ons een bezoek!

    Groetjes Magdalena
    Volrecepten.nl

    BeantwoordenVerwijderen