zaterdag 20 juli 2013

Chocoladepavlova !

gewoon
overheerlijk !
meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen :-)


Het recept à la Nigella Lawson (8p)

Nodig:
- 6 eiwitten
- 300gr basterd suiker (bruine suiker) (caster sugar)
- 3 el cacao poeder (nesquik)
- 1 kl balsamicoazijn/rode wijn azijn
- 50gr donkere chocolade: in kleine stukjes

Topping:
- 500gr slagroom lobbig kloppen zonder suiker
- 500gr frambozen
- fijngehakte chocoladestukjes

Zo doe je het:
- verwarm de oven op 180°
- klop de eiwitten redelijk stijf en klop dan nog verder met de suiker, totdat alles stijf en glanzend wordt
- doe er de nesquik, chocoladestukjes en balsamico bij, roer om
- doe op een bakplaat bakpapier, doe het deeg erop in een ronde van 20cm, gaat nog verbreden door te verwarmen, ong 5cm hoog
- zet in de oven, verlaag naar 150°, gedurende 1u à 1u15
- koel volledig af, doe er de slagroom, frambozen en chocoladestukjes op

Smakelijk!

7 opmerkingen: